Polovina května bude na jihu Čech tradičně patřit Rallye Český Krumlov

Tisková informace 02 (18.12. 2018)

Polovina května bude na jihu Čech tradičně patřit Rallye Český Krumlov

 

Jedna z nejstarších tuzemských automobilových soutěží napíše své již sedmačtyřicáté pokračování v obvyklém jarním termínu. Ve dnech 17. a 18. května 2019 se v širokém okolí malebného jihočeského města, jehož historické centrum je zapsáno v Seznamu světového dědictví UNESCO, uskuteční tradiční Rallye Český Krumlov.


Jihočeskou soutěž tradičně provází proměnlivé počasí (foto: Petr Skřivánek)

 

Hlavním cílem pořadatelského týmu ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsportu je připravit, ostatně jako každý rok, sportovně náročnou soutěž a využít pokud možno ty nejatraktivnější dostupné úseky. „Stavbu trati ještě můžou v následujících dnech a týdnech ovlivnit svým hlasem nově zvolení zastupitelé, my ale věříme, že dlouhá tradice naší soutěže většinu z nich přesvědčí a českokrumlovská rallye bude opět patřit k jednomu z vrcholů nadcházející soutěžácké sezony,“ říká předseda organizačního výboru a ředitel Rallye Český Krumlov Luboš Šalát.


Stávající formát Rallye Český Krumlov se organizátoři pokusí prodloužením a změnou některých rychlostních zkoušek vylepšit. „Naplánovali jsme spíše kosmetické úpravy trati, které by ale mohli ocenit zejména diváci. Po zkušenostech z letošního ročníku, zejména pak sobotní etapy, chceme fanouškům nabídnout více atraktivních diváckých míst v kombinaci se zachováním kompaktního harmonogramu,“ doplňuje vedoucí trati Michal Mikeš.


Vítězem posledních čtyř ročníků Rallye Český Krumlov se stal Jan Kopecký (foto: Petr Skřivánek)

 

 

Czech New Energies Rallye opět světová

 

Novinky chystají Českokrumlovští rovněž v rámci souběžně konaného osmého ročníku Czech New Energies Rallye, která se opět uskuteční jako součást světového poháru elektromobilů. Kromě klasických výsledků dosažených na trati zkoušek pravidelnosti budou posádky v roce 2019 dle regulí Mezinárodní automobilové federace hodnoceny poprvé i na základě spotřebované energie. Stále však platí, že se této rallye může zúčastnit každý majitel řidičského průkazu a odpovídajícího vozidla poháněného elektřinou, CNG, LPG či jiným alternativním zdrojem energie.


Nejlepší posádky 7. Czech New Energies Rallye 2018 (foto: Petr Skřivánek)

 

Prestiž podniků zařazených do kalendáře FIA Electric and New Energy Championship bude nově určena koeficientem. „Snažíme se získat co nejvyšší možný, a tak připravujeme náročnou třídenní soutěž s itinerářem o celkové délce přes 600 kilometrů,“ potvrzuje Pavel Kacerovský, ředitel 8. Czech New Energies Rallye, a současně dodává, že podrobnosti zveřejní pořádající ÚAMK South Bohemia Rally Club na oficiálním webu soutěže www.rallye-newenergies.cz nejpozději v průběhu února.

 

Pavel Kacerovský
47. Rallye Český Krumlov 2019

Tel.: +420 728 547 505
E-mail: pavel.kacerovsky@rallyekrumlov.cz

www.rallyekrumlov.cz

www.ckmotorsport.cz

 

Partneři:
.......................................................

 


 

 

Média:
.......................................................

 

 

Partnerská města:
.......................................................